Növelje vállalata hatékonyságát most állami támogatással!

Világítástechnikai korszerűsítéssel és kivitelezéssel foglalkozó üzletágunk teljeskörű projektmenedzsmentet és komplex megoldásokat biztosít a tervezéstől a pénzügyi megoldásokon át egészen a kivitelezésig.

Minden fontos tudnivalót összegyűjtöttünk ezen az oldalon azoknak a vállalkozásoknak, akik a közeljövőben beruházást terveznek energiahatékonyság növelés céljából.

Szakképzett mérnökeink garantálják az Ön számára legoptimálisabb megoldásokat, gazdasági szakembereink pedig megvizsgálják a finanszírozásban rejlő lehetőséget.

Ismerje meg az általunk kigyűjtött tudnivalókat, vagy kérjen részletes tájékoztatást kollégáinktól.

Image

Tudta, hogy a befizetendő társasági adójának akár 65%-át adófizetés helyett most saját célra is fordíthatja?!

Adójóváírás formájában ezt az állami támogatást, akár 6 éven keresztül is igénybe veheti!

Azzal, hogy az állam lemond a befizetendő  társasági adó akár 65%-ról, egy olyan fejlesztést támogat, mely a saját birtokunkban marad, ráadásul éveken keresztül jelentős megtakarítást ereményez!

A kedvezmény nem terjed ki a beruházás 15 millió euró feletti, és más, egyéb megítélt állami támogatás részére.

A társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény (a továbbiakban: Tao. tv.) 22/E. § és a 176/2017. (VII. 4.) Korm. rendeletben leírtak alapján a társasági adó maximum 70%-a leírható energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásra, felújításra, amely felhasználható a felújítás üzembe helyezésének adóévében és az azt követő öt adóévben.

Az adókedvezmény igénybevételének feltétele a MEKH által regisztrált energetikai auditor vagy energetikai auditáló szervezet által kiállított igazolás, amelyhez szükséges a beruházást megelőző állapot felmérése és a beruházás üzembe helyezését követő energetikai audit készítése.

Image

További előnyök

✓ A beruházás támogatott részére is elszámolható az amortizáció, és leírható költségként

✓ A beruházás költségének akár a jelentős részét, az államtól kapja meg részletekben

✓ Akár 60% megtakarítás is elérhető, melyet havi szinten tapasztalhat a villanyszámláján

✓ A beruházás fennmaradó részére vállalatunk részletfizetési lehetőséget biztosít igény esetén

✓ Így akár önerő nélkül is belevághat a fejlesztésbe és a havi törlesztőrészletet finanszírozhatja a havi villanyszámla megtakarításából

Számokban

A társasági adókedvezményből felhasználható támogatás mértéke, függően a település fölrajzi helyzetétől legfeljebb
Image

A nagyvállalatok esetében

0
Image

A közép vállalkozások esetében

0
Image

A kisvállalatok esetében

0

Elsősorban bel- és kültéri világításkorszerűsítésre ajánljuk

Image

Gyártó csarnokok

Image

Logisztikai központok

Image

Ipari telephelyek

Image

Áruházak, eladóterek

A beruházás költségeit és kivitelezését az ESCO vállalja, majd az energetikai korszerűsítés megvalósítása után üzemelteti és karbantartja az új rendszert.

Hogy Ön jogosult-e igénybevenni a TAO támogatást?

Abban az esetben, ha...

  • 5 éven keresztül ténylegesen üzemelteti,
  • minden évben nyereséges a vállalkozása,
  • nincs végrehajtás alatt lévő adótartozása,
  • hivatalos, energiamegtakarítást alátámasztó audittal rendelkezik,

akkor, IGEN!

MEKKORA ADÓKEDVEZMÉNYT LEHET IGÉNYBE VENNI?

Az adózó által igénybe vehető adókedvezmény mértéke nem haladhatja meg adózónként, továbbá beruházásonként, felújításonként, a beruházáshoz, felújításhoz igényelt összes állami támogatással együttesen, jelenértéken a beruházás, felújítás elszámolható költsége

  1. Budapesten 30 százalékának,
  2. Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl vagy Pest tervezési-statisztikai régióban 45 százalékának

megfelelő mértéket, de legfeljebb a 15 millió eurónak megfelelő forintösszeget.

Az adókedvezmény mértéke kisvállalkozásoknak nyújtott támogatás esetén 20 százalékponttal, középvállalkozásoknak nyújtott támogatás esetében 10 százalékponttal növelhető.

AZ ADÓKEDVEZMÉNY KERETÉBEN ELSZÁMOLHATÓ KÖLTSÉGEK

  • Energiahatékonysági beruházás, felújítás célját szolgáló, kizárólag a magasabb energiahatékonysági szint elérését elősegítő tárgyi eszköz, immateriális jószág bekerülési értéke, értékének növekedése;
  • Az energiahatékonysági célokat közvetlenül szolgáló beruházás, felújítás részét képező tárgyi eszköz, immateriális jószág bekerülési értékének, értéknövekedésének az a része, amely egy hasonló, kevésbé energiahatékony beruházáshoz, felújításhoz viszonyítva többletköltségként merül fel;
  • Megújuló energiaforrásból nyert energia felhasználását célzó beruházás, felújítás vagy beruházásrész, felújításrész tekintetében adókedvezmény abban az esetben vehető igénybe, ha a beruházás, felújítás vagy beruházásrész, felújításrész az energiahatékonyság növekedésével jár. Elszámolható költség a megújuló energiaforrásból saját fűtési, hűtési és ipari hőtermelési célra energiát előállító, villamosenergia-termelésre nem képes, saját tevékenységet szolgáló berendezés, különösen az elektromos – szondás, talajvizes, levegős – hőszivattyú, gázmotoros hőszivattyú, napkollektor, saját hulladékból származó biogázt és biomasszát hasznosító berendezés. Napelemes rendszer kiépítésére nem vehető igénybe az adókedvezmény.
  • Elszámolható energiahatékonysági beruházások, fejlesztések többek között: világításkorszerűsítés, épületszigetelés, ablakcsere, kazáncsere, klímaberendezés korszerűsítése.

Mire van szüksége az adókedvezmény igénybevételéhez?

Ehhez elengedhetetlen a kormányrendelet szerinti igazolás beszerzése, amely alátámasztja, hogy a fejlesztés energiahatékonysági célokat szolgáló beruházásnak minősül.

Ön is korszerűsítené vállalata energiagazdálkodását az adókedvezmény igénybevételével?

Forduljon bizalommal munkatársainkhoz a kiállításhoz szükséges audit elvégzése érdekében!