Hírek & érdekességek

Villamostechnikai időkapszula: bemutatkozik mini Tungsram múzeumunk

Villamostechnikai időkapszula: bemutatkozik mini Tungsram múzeumunk

Fontosnak tartjuk a gyökereinket és elismerjük azt a régi szaktudást, amire a mai korszerű eszközök épülnek.

Régi tungsramos munkatársakként elkötelezettek vagyunk a szakma iránt. Ezért szerettünk volna egy olyan gyűjteményt létrehozni a világítástechnika különböző korszakaiból, amelyek nap, mint nap arra inspirálnak bennünket, hogy hozzuk ki a legtöbbet magunkból.

Így született meg a mini Tungsram múzeumunk ötlete irodánkban, amelyben muzeális fényforrások, Tungsram feliratos használati tárgyak és katalógusok kaptak helyet. A legelső darab egy GE részvény volt.

A gyűjteményt folyamatosan bővítjük; általában szakmabeli ismerőseink segítségével jutunk újabb darabokhoz, de előfordult már több alkalommal, hogy egy-egy darab megszerzésért licitálásba kezdtünk valamelyik online piactéren. Mindezek közül kedvencünk Ascher Lipót gyári belépője.

Rendkívüli érzés egy olyan dokumentumot őrizni, amelyet a Tungsram névadója és egyben az Egyesült Izzólámpa és Villamossági Rt. felvirágoztatója használt. Számos darab szerepel még a bakancslistánkon, ugyanakkor kíváncsian várjuk, milyen ismeretlen relikviákra bukkanunk még a jövőben.