Közintézmény világításkorszerűsítés

Miben tud segíteni a SYSCO-Lux?

MVM tagvállalatként szorosan együttműködve a MVM Lumen Kft-vel kulcsrakész megoldásokat nyújtunk az igény felmerülésétől, egészen a megvalósításig.

Kül- beltéri LED-es világításkorszerűsítéssel foglalkozó vállalkozásunk az üzletágaink közötti szoros és hatékony csapatmunkára épül. Szakképzett és tapasztalt kollégáink végzik az előzetes egyeztetéseket és helyszíni felmérés során a világítástechnikai auditálást.

Szaktudásunkra építve egyénre szabott megoldásokat kínálunk, így válunk gondolkodó partnerévé egy költséghatékony és időtálló világításkorszerűsítés megvalósításában. 

Ezek alapján villamosmérnökeink elkészítik a világítástechnikai terveket, minden műszaki részletre és a javasolt világítótestekre is kitérve. 

A tervezés folyamán megvizsgáljuk a beruházás finanszírozási lehetőségeit és pénzügyi megoldásainkkal segítjük a projekt megvalósulását.

Az elkészült és elfogadott modellek alapján saját kereskedelmi üzletágunk beszerzi a szükséges fényforrásokat, berendezéseket közvetlenül a gyártótól, majd elvégezzük a termékek installálását.

SYSCO-Lux számokban

Rajongunk a munkánk környezetre gyakorolt hatásáért. Világításkorszerűsítéssel elért eredményeink mellett, Csapatunk már több mint 1000 db fát ültetett országszerte. Szavak helyett beszéljenek a számok.
*az adatok a Sysco-Lux Kft. becslésein alapulnak, nem minősülnek tényközlésnek
Image
0
Elégedett ügyfél
Image
0
Megvalósult projekt
Image
0
Megtakarítás
Image
0
Megvédett erdő

Miért érdemes?

 • jelentős energiamegtakarítás érhető el (akár 40-70%)
 • jelentősen csökkennek az üzemeltetési költségek
 • csökken a CO² kibocsátás, így óvjuk a környezetünket
 • a LED-es világítás karbantartásmentes
 • rövid a beruházás várható megtérülési ideje (akár egy év alatt megtérül)
 • hosszú, akár több mint 100.000 óra élettartam
 • növekszik a látási komfortérzet – nincs fény „vibrálás”, mint a fénycsöves lámpatestnél
 • a megfelelő fényspektrumnak köszönhetően az alkalmazottaid is kimutathatóan hatékonyabb munkavégzésre lehetnek képesek

Milyen létesítményekben célszerű, hol a leghatékonyabb?

Sokszínű projektportfóliónkra támaszkodva megoldást kínálunk minden világítási feladatra és felhasználási területre:

Image
ipari és logisztikai létesítmények
Image
irodaházak
Image
múzeumok, 
közintézmények
Image
szállodák és vendéglátóegységek
Image
üzletek, üzletházak, plázák

Igényfelméréstől a megvalósításig

Igényfelmérés
Látványtervezés
Villamostervezés
Engedélyeztetés
Kivitelezés
Támogatás

EKR támogatás

Image

A Nemzeti Energia- és Klímatervben Magyarország célkitűzése, hogy a villamosenergia- felhasználás 2030-ban ne lépje túl a 2005-ös 785 PJ értéket, ezért 2021. január 1-jétől bevezették az energiahatékonysági kötelezettségi rendszert (EKR).

Az Európában már 16 tagállamban sikerrel alkalmazott rendszer lényege, hogy a kötelezetteknek (villamosenergia-, földgáz- és üzemanyag-kereskedők, valamint egyetemes szolgáltatók) olyan intézkedéseket kell végrehajtaniuk, amelyek a végfelhasználó oldalán igazolt energiamegtakarítást eredményeznek.

ESCO támogatás

Hogyan tud az Ön települése részt venni? Hogyan működik az ESCO konstrukció ?

 • a közvilágítás-korszerűsítés minden esetben egy szakértő cég bevonásával kezdődik, ami felméri az aktuális állapotot, és a települési önkormányzat bevonásával kidolgoz egy tervet mind a megvalósításra, az üzemeltetésre, illetve mindezek finanszírozására

 • a közvilágítás-korszerűsítése történhet saját forrásból, de lehetőség van energiahatékonyság alapú szerződést kötni egy arra hivatott energiahatékonysági szolgáltató céggel (ESCO), mely esetben önerő nélkül is elvégezhető a fejlesztés

 • az ESCO konstrukció igénybevételével a korszerűsítés pénzügyi ráfordítást nem igényel az önkormányzat részéről, a beruházás költségeit, a szerződés futamideje alatt elért energiamegtakarításaiból térítik meg

 • az ESCO cégek portfóliójuk révén nagyobb árengedményeket tudnak elérni, mint az egyes települések önálló megvalósítás esetén, mind a beépített termékek, mind a felhasznált energia díját illetően

 • az energiahatékonyság-alapú szerződések több elemet (pl. tervezés, beruházás, üzemeltetés) is tartalmaznak, mely jelentősen leegyszerűsíti a pályáztatást
Image

Elégedett ügyfeleink

Szakértelmünk gyakorlati példái
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image

Környezettudatos és modern megoldásokkal növelné vállalata hatékonyságát?

Világításkorszerűsítéssel hosszú távon nagyon sok pénz takarítható meg. Befektetése akár 1 éven belül megtérülhet.

Mérnökeink megtervezik az Ön számára legoptimálisabb megoldást és a várható megtérülést is pontosan kiszámolják, még a beruházás megkezdése előtt.

Közvetlenül a gyártóktól

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image